Ünnepi nyitva tartás

December 15-én központi olvasótermünk és az Akadémia székházában működő Kézirattár, Keleti Gyűjtemény, valamint az Akadémiai Levéltár rendezvény miatt 13.30-kor zárnak.

December 23-án központi olvasótermünk 17 óráig fogadja a látogatókat, a különgyűjtemények pedig 13.30-ig.

December 24-től január 1-ig könyvtárunk zárva tart.

Várunk mindenkit szeretettel 2017. január 2-tól a megszokott nyitvatartási rend szerint.

Minden kedves olvasónknak békés, boldog ünnepeket
és sikeres új esztendőt kívánunk:

az Akadémiai Könyvtár munkatársai

christmas2016

Pénteken délután nyitunk

Tisztelt Olvasóink!

Rendezvény miatt november 11-én, pénteken délelőtt könyvtárunk Arany János utcai egységei zárva lesznek, nyitás 13.30-kor. Az MTA székházában található különgyűjtemények egész nap zárva tartanak.

Köszönjük megértésüket!

antique_lock2

Internetelérés kedden

Október 18-án, kedden 16 órától várhatóan 17 óráig az MTA székházában és könyvtárunkban hálózati eszközcsere miatt nem lesz internetkapcsolat.

Köszönjük olvasóink megértését!

network maintenance

Nyári beiratkozási akció

Ismét 30%-os kedvezménnyel iratkozhatnak be 2016. augusztus 8-27-ig könyvtárunkba azok a kedves olvasók, akik érvényes olvasójeggyel rendelkeznek az Országos Idegennyelvű Könyvtárba.

Az MTA KIK beiratkozott olvasói pedig július 4-29-ig iratkozhatnak be szintén 30%-os kedvezménnyel az Országos Idegennyelvű Könyvtárba.

Augusztus 8-án frissen, kipihenve nyitunk,
addig is jó pihenést, szép nyarat kívánunk!

nyari_akcio

Holnap 30 perccel korábban zárunk

Kedves Olvasóink!

Június 25-én, szombaton délután 3 órától olvasótermünkben a Múzeumok Éjszakája rendezvény előkészületei zajlanak, az ezzel járó kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.

Könyvtárunk ezen a napon 16.30-ig tart nyitva.

Szívesen látjuk Önöket 17 órakor kezdődő rendezvényeinken, melyek Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatóak.

honlap_logo2

Nyári pihenő

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy könyvtárunk idén nyáron július 4-étől augusztus 7-éig lesz zárva. A nyári szünet előtti utolsó nyitvatartási nap július 2. (szombat), nyitás augusztus 8-án (hétfő). Augusztus 8-ától 19-éig a digitális dolgozószoba csak 9-től 16 óráig tart majd nyitva.

A kikölcsönzött dokumentumokat a zárás ideje alatt hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között lehet visszahozni. A könyvtárközi kérések ugyanezen időpontokban vehetők át az olvasóteremben. A kölcsönzési határidő meghosszabbítását a 411-6364-es telefonszámon vagy az mtak@konyvtar.mta.hu e-mail címen kérhetik.

Minden kedves olvasónknak
kellemes pihenést kívánunk!

summer_reading

Pénteken a különgyűjtemények zárva lesznek

Tájékoztatjuk tisztelt Olvasóinkat, hogy május 13-án, pénteken rendezvény miatt az MTA székházában található különgyűjteményeink (Kézirattár, Keleti Gyűjtemény) és az Akadémiai Levéltár egész nap zárva tartanak.

Központi olvasótermünk a megszokott nyitvatartási rend szerint várja az olvasókat, ám ezen a délelőttön a Diákok az Akadémián program keretei között itt is több csoport fordul majd meg, ami zavarhatja a nyugodt kutatómunkát.

Kérjük Olvasóink megértését!

closed_sign_teaser

Szerdán zárva vagyunk

2016. április 20-án, szerdán informatikai hálózatbővítés miatt könyvtárunk központi olvasóterme és a digitális dolgozószoba egész nap zárva tart. Az MTA palotájában található különgyűjteményeink aznap csak 13 órától 16 óráig lesznek nyitva.

Köszönjük olvasóink megértését!

network maintenance

Húsvéti szünet

A húsvéti ünnepek alatt, március 26-ától 28-áig (szombattól hétfőig)

KÖNYVTÁRUNK ZÁRVA TART.

Minden kedves olvasónknak jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánunk!

kezzel-festett-husveti-tojas