Mozaikokból egy élet – könyvbemutató

A szerző, Hargittai István 45 portrét rajzol meg és rajtuk keresztül mutatja be életét és tudományos pályáját. Ennek során a legfontosabb szerencsés körülménynek az emberi kapcsolatokat tekinti. Egy középiskolai matematika tanár, egy moszkvai professzor, egy norvég akadémikus, egy mechanikai műszerész, egy könyvsorozat szerkesztője, egy impresszionista festő képe, vagy egy lapkiadó, mind, mind hosszabb-rövidebb ideig pozitív befolyással volt pályájára. Közülük választotta ki a bemutatottakat. Ezekből a portrévázlatokból áll össze egy önarckép vázlata, amely egyben korrajz is, és amelynek üzenete minden egyes olvasó saját érdeklődésétől, hátterétől és motiváltságától függ.

A bemutatót megnyitja: Gaálné Kalydy Dóra, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgató-helyettese és Réffy Balázs az Akadémiai Kiadó vezérigazgatója.

A könyvet bemutatja: F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus Gyáni Gábor történész, akadémikus Venetianer Pál molekuláris-biológus, akadémikus Hargittai István szerző.

A könyvbemutató időpontja: 2019. szeptember 26. csütörtök 16.00

Helyszín: MTA Könyvtár és Információs Központ, II. emeleti konferenciaterem

A kötet a helyszínen a rendezvény ideje alatt 25% kedvezménnyel vásárolható meg.

Esemény a Facebookon

Kérjük, részvételi szándékát jelezze Budai-Király Tímeánál a  e-mail-címen.


Rendezvényeinken kép- és videofelvétel készülhet. Megjelenésével hozzájárul személyes adatának (arckép) kezeléséhez, melyet az MTA KIK honlapján, kiadványaiban promóciós céllal felhasználhat. A videofelvételeket az MTA KIK a Videotoriumban közzéteszi és archiválja.