Újra nyitunk – több lépcsőben

Hosszú várakozás után fokozatosan újra elindítjuk szolgáltatásainkat 

A kényszerű zárva tartás miatt a kiesett időtartammal meghosszabbítjuk azon olvasóink olvasójegyét, akiknél ez 2020. március 1-jén még érvényes volt. Azon kölcsönző olvasóink, akiknek olvasójegye korábban járt le, az email címen vehetik fel velünk a kapcsolatot. A beiratkozási díjat továbbra is csak készpénzzel lehet kiegyenlíteni, bankkártyát nem tudunk elfogadni. Az olvasójegy érvényessége, a személyes adatok, kölcsönzések, előjegyzések online katalógusunkba bejelentkezve ellenőrizhetők.

Június 24-étől erre jogosult olvasóink ismét kölcsönözhetnek könyvtárunkból.

A kölcsönzést egy munkatársunk végzi, így egyidejűleg csak egy olvasót szolgálunk ki. A járványveszély miatt korlátozásokkal és rövidített nyitvatartási időben lesz lehetőség a kölcsönzésre:

hétfőtől csütörtökig 9-től 16 óráig
pénteken 9-től 13 óráig lehet átvenni a kölcsönzésre kért könyveket. 

Központi olvasótermünk és különgyűjteményeink helyben történő használatára egyelőre nincs lehetőség.

Az olvasóterem, a Keleti Gyűjtemény, valamint a Kézirattár és Régi Könyvek Gyűjteménye július 6-ától lesz látogatható.

Az Akadémiai Levéltár augusztus 23-áig zárva tart. Különgyűjteményeinkben a kevés olvasótermi férőhely miatt előzetes bejelentkezés és idősáv egyeztetés szükséges emailben vagy telefonon. A megszokott működési rend helyreálltáig továbbra is ingyen szolgáltatunk elektronikus másolatot a törzsgyűjteménybe tartozó könyvekből és folyóiratokból, legfeljebb 30 felvétel erejéig.

Könyvtárunk idén nem tart nyári szünetet.

Kérjük, a könyvtárban viseljenek maszkot vagy sálat, tartsák be a személyek közötti másfél méteres távolságot és használják az olvasóterem bejáratánál elhelyezett pumpás kézfertőtlenítőt.  

Visszavárjuk Olvasóinkat!