Múzeumok Éjszakája – A Kelet magyar kutatói

Idén először könyvtárunk is részt vesz a Múzeumok Éjszakáján. A Kelet magyar kutatói című, a világ számos pontját megjárt vándorkiállítás szakértőink kalauzolásával bemutatja a leghíresebb magyar keletkutatók kalandos életét és fölfedezéseit az első tibeti szótár összeállítójától, Kőrösi Csoma Sándortól Vámbéry Árminon, a „sánta dervisen” át az „Ezer Buddha” barlangtemplomok feltárójáig, Stein Aurélig. Az egyes állomások végigkalauzolnak az egész könyvtáron, az épülettel egyidős kúttól a vadonatúj konferenciateremig. A félóránként induló orienTúrákra itt lehet regisztrálni.

mtak 0021

9c532d7d-7a22-4919-82d0-d7e13fecd3d7

Látogatóinknak két interaktív kalligráfiai bemutatót is kínálunk. Saber el-Adly egyiptomi orientalista, kutató, egyetemi oktató, kalligráfus az iszlám, Horváth Janisz grafikusművész, tipográfus, kalligráfus és tanár pedig a kínai kézírás varázslatos világába vezeti be az érdeklődőket. Az ellesett fortélyokat bárki kedvére ki is próbálhatja. A bemutatókra itt lehet regisztrálni.

DSCN2972

Kalligráfia_01

Üzenet a palackban – különkiadás című biblioterápiás beszélgetéseinkre várunk mindenkit, aki szeret olvasni a sorok között, aki szívesen megosztja személyes olvasatait, véleményét, élményeit másokkal. A beszélgetéseket Fejős Edina könyvtáros, biblioterapeuta vezeti, ezúttal keleti történetek alapján. A biblioterápiára itt lehet jelentkezni.

02

A kézműveskedni vágyókat szintén keleti témákkal várjuk: legyezőt, keleties kötésű könyvet, arab hímzést, gyöngyfűzéses könyvjelzőt, és „végtelen csomó” motívummal díszített ékszereket készíthetnek kollégáink vezetésével.

1464791979548

Mindenkit várunk szeretettel rendezvényünkön!
Aki nálunk vásárolja meg belépőjét a Múzeumok Éjszakájára, meglepetést is kap.

muzej.konyvtar.mta.hu

plakat