Szombaton 4-kor zár a könyvtár – és 45 perc múlva újra kinyit :)

Június 24-én 17 órakor ismét megnyitjuk kapuinkat a nagyközönség előtt, a Múzeumok Éjszakáján ezúttal a nagy sikerű „Hazádnak rendületlenül…” c. Vörösmarty-kiállításunk tematikája köré szervezzük programjainkat.

Látogatóink részt vehetnek a kiállítást bemutató Vörösmarty-túrán, mely a könyvtár rejtett folyosóin és raktárain át vezeti végig az érdeklődőket, bemutatva Vörösmarty Mihály munkásságának legfontosabb állomásait, életművének ismert és kevéssé ismert szakaszait, legremekebb alkotásainak kéziratait.

Regisztráció a Vörösmarty-túrára
Előadást tartanak a költő legkiválóbb hazai szakértői, az irodalomórákon nem hallott érdekességekről, titkokról, kevéssé ismert tényekről.

18.00-18-30 Babus Antal: A Szózat kéziratának története

19.00-19.30 Szilágyi Márton: A Szózat eszmei előzményei

20.00-20.30 Szörényi László: Vörösmarty bordalai

 

Bordalírással ki-ki a gyakorlatban is megpróbálkozhat, Tatár Sándor költő 18 óra és 19.30 között várja az érdeklődőket  Borvirágénekek c. verselő kurzusára.

Regisztráció a Borvirágénekek kurzusra

Akit érdekel, hogyan lesz a régi kéziratokból online hozzáférhető digitális másolat, annak Kalandozás a virtuális könyvtárban programunkat ajánljuk. Olvassa a Szózat eredeti kéziratát online! Fedezze fel, hogyan válnak valóban közkinccsé a reformkori kéziratok! 30 perces előadások keretében mutatjuk be a digitalizálás folyamatát és azokat az online gyűjteményeket, amikben akár otthon ülve is böngészhetnek. Vegyenek kézbe, lapozgassanak virtuálisan egy olyan különleges könyvet a legújabb 3D alapú prezentációs alkalmazással, amit a valóságban nem érinthetnek!

Regisztráció a Kalandozás a virtuális könyvtárban programra

Azok sem maradnak tétlen, akik kézügyességüket tennék próbára, a reformkor bűvöletében kicsik és nagyok készíthetnek csipkelegyezőt, fűzhetnek nemzeti színű gyöngysorokat, horgolhatnak és elkészíthetik maguknak a legegyedibb kokárdát, amilyet biztosan nem árulnak a Blahán 😉

Hogy a programok időben elkezdődhessenek, egy órával előbb, 16 órakor zárjuk be az olvasótermet, 16.45-kor azonban újra kinyitjuk.

Vásárolja meg nálunk karszalagját a Múzeumok Éjszakájára
és később féláron iratkozhat be az Akadémiai Könyvtárba,
s tagja lehet tudós olvasóközönségünknek.