Hargittai István és Hargittai Magdolna Moszkvai séták a tudomány körül – könyvbemutató

Az Akadémiai Kiadó és az MTA Könyvtár és Információs Központ tisztelettel meghívja Önt Hargittai István és Hargittai Magdolna Moszkvai séták a tudomány körül című könyvének bemutatójára.

A könyv Moszkva tudományos emlékeit mutatja be, szobrokat, emléktáblákat, történelmi épületeket. Nincs még egy város a világon, ahol annyi emlékművel tisztelegnének tudósoknak, mint Moszkvában. A könyv megemlékezik nemcsak joggal ünnepelt kiválóságokról, de elpusztított vagy éppen csak elfelejtett nagyságokról is. A bemutatott emlékműveket, sztorijaikat és érdekes, esetenként meghökkentő, de mindig elgondolkoztató emberi vonatkozásaikat nyolc fejezet tárgyalja. A narratívát mintegy 800 fénykép illusztrálja.

Helyszín: MTA Könyvtár és Információs Központ 2. emeleti konferenciaterme

Időpont: 2019. február 27., szerda, 16.00

A bemutatót megnyitja: Gaálné Kalydy Dóra, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgató-helyettese és Laskó Judit marketing és értékesítési specialista, Akadémiai Kiadó.

A könyvet bemutatja: Dalos György Füst Milán-díjas, Berlinben élő író, történész, Domokos Gábor akadémikus, Budapesti Műszaki Egyetem, Hargittai Magdolna szerző és Hargittai István szerző.

A kötet a helyszínen a rendezvény ideje alatt 25%-os kedvezménnyel vásárolható meg.

Kérjük, részvételi szándékát jelezze Budai-Király Tímeánál a e-mail-címen.

Meghívó (pdf, 400 KB) »

Esemény a Facebookon