Távolról is közel vagyunk

A járványügyi veszélyhelyzet idején könyvtárunk zárva tart, az épületen belül igénybe vehető szolgáltatásaink szünetelnek. Igyekszünk azonban a távolból is segíteni olvasóinkat munkájukban.

Adatbázisok – otthonról

Beiratkozott olvasóink számára elindítjuk a távoli hozzáférés lehetőségét egyes online adatbázisainkhoz. A szolgáltatást a könyvtár által beállított eduID azonosítóval használhatják. Azonosítót az címre küldött emailben kérhetnek ügyeletes munkatársainktól. Honlapunkon az adatbázisok listájában jelöljük, mely tartalmak érhetőek el távolról; a listát folyamatosan frissítjük. A szolgáltatás érvényes olvasójeggyel vehető igénybe, könyvtárunk a zárva tartás idején lejáró könyvtári tagságokat  május 31-ig díjmentesen meghosszabbítja.

Kölcsönzött könyvek

Kérjük, a kikölcsönzött könyveket egyelőre sem személyesen, sem postai úton ne juttassák vissza, a kölcsönzési határidőt erre az időszakra meghosszabbítjuk.

Digitális másolat

A zárva tartás ideje alatt, amíg erre módunk lesz, a törzsgyűjteménybe tartozó folyóiratokból, könyvekből díjmentesen tudunk digitális másolatot küldeni, legfeljebb 30 oldal terjedelemig.

Kérdése van? 

Emailben () és szükség esetén telefonon (+36 1 411 6364) továbbra is készséggel állunk rendelkezésükre hétköznapokon 9 és 16 óra között.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk,
vigyázzanak magukra és másokra!