Olvasóterem: NYITVA

Július 6-tól újra megnyitottuk olvasótermeinket, így már nemcsak kölcsönözni, de helyben olvasni is lehet.

Amit nyújtunk

A központi olvasóteremben könyvkéréseket az online katalóguson keresztül indított formában tudunk fogadni, a folyóiratokat továbbra is kérőlapokon rendelhetik meg a raktárból.

Egyelőre rövidített nyitvatartási időben, hétfőtől péntekig 9-től 18 óráig tartjuk nyitva az olvasótermet. Szombatonként zárva leszünk, viszont egész nyáron – a megszokott szünet nélkül – fogadjuk olvasóinkat.   

Akinek az olvasójegye 2020. március 1-jén még érvényes volt, a kényszerű zárva tartás miatt 3 hónappal meghosszabbítottuk azt. Az olvasójegy érvényességét, a személyes adatokat, a kölcsönzéseket, előjegyzéseket online katalógusunkba bejelentkezve ellenőrizheti mindenki.

Kézirattárunk és a Keleti Gyűjtemény szintén újra megnyitják kapuikat az olvasók előtt. Mivel ezekben az olvasótermekben kevés a férőhely, a különgyűjteményeket előzetes egyeztetés alapján lehet látogatni: időpont kérhető a   és a címeken. Nyitvatartási idejük: H-Cs: 9-16, P: 9-13.30

Amit kérünk

Kérjük, hogy a könyvtárba érkezve mindannyiunk egészsége érdekében száját és orrát takarja maszkkal vagy sállal, tartson kellő távolságot másoktól és használja az olvasóterem bejáratánál elhelyezett pumpás kézfertőtlenítőt.

Olvasószolgálatunkon a kiszolgálást a megszokottnál kevesebb munkatársunk végzi, ezért előfordulhat, hogy többet kell várni kérései teljesítésére. Türelmét köszönjük.

A beiratkozási díjat továbbra is csak készpénzzel tudja kifizetni, bankkártyát nem tudunk elfogadni. Mivel a készpénzkezelés nekünk is nehézségeket okoz, megköszönjük, ha kiszámolt összeggel érkezik a hosszabbításhoz. Aktuális díjszabásunk változatlan.

A járványhelyzet miatt a polcokra és szekrényekbe félretett könyveket először karanténba helyeztük, majd visszaküldtük a raktárba. Ha ismét szüksége van ezekre a kötetekre, újra fel kell kérnie őket. Online felületünkön bejelentkezés után ellenőrizheti, mivel dolgozott a karantén előtt, a rendszer az utolsó 30 kölcsönzést tárolja (olvasótermi kölcsönzések + házon kívülre kölcsönzések).

Köszönjük, hogy kéréseinket figyelembe veszi.