Új előfizetett adatbázisok 2024-ben

Az Akadémiai Kiadó szótárai

Az adatbázis 13 nyelvű általános, angol és német nyelvű szaknyelvi szótárakat, valamint magyar nyelvű kézikönyveket is tartalmaz.

Cambridge University Press (CUP) Journals – Full Collection

A teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis kiemelkedő különösen a bölcsész- és társadalomtudományokban, de a természettudományi és műszaki tudományok is képviseltetik magukat. Több mint 400 folyóiratban csaknem 2 millió teljes szövegű cikk érhető el.

Bejelentkezés távoli gépről: Institution login – Find your institution – Library and Information Centre of MTA borrowers

Central and Eastern European Online Library (CEEOL)

A Central and Eastern European Online Library (CEEOL) a bölcsészet-, humán- és társadalomtudományok közép-, kelet- és délkelet-európai folyóiratainak és könyveinek teljes szövegű digitális repozitóriuma. Az adatbázis több mint 1300 kiadó mintegy 2800 folyóiratát szolgáltatja,  több mint 30 nyelven. Az adatbázis közvetlen hozzáférést biztosít 3800 open access e-könyvhöz és 9000, a szürke irodalomhoz tartozó dokumentumhoz is.

Bejelentkezés távoli gépről: Log in – Sibboleth Login – Enter your organization’s name – Library and Information Centre of MTA borrowers

Kortárs Kiadó

A Szaktárs adatbázis portálhoz csatlakozott kiadók kötetei mindenki számára szabadon kereshetők, a teljes szövegű hozzáféréséhez intézményi előfizetés szükséges.
A Kortárs Kiadó adatbázisba feltöltött kötetei könyvtárunk hálózatáról és beiratkozott olvasóinknak eduID segítségével hálózaton kívülről is teljes szöveggel elérhetők.
Az adatbázis könyvtári EduID-val történő használatához segítséget ebben a videóban vagy útmutatóban talál.

Kossuth Kiadó

Az adatbázis a Kossuth Kiadói Csoport mintegy 240 szakkönyvét tartalmazza

Napvilág Kiadó

A Szaktárs adatbázis portálhoz csatlakozott kiadók kötetei mindenki számára szabadon kereshetők, a teljes szövegű hozzáféréséhez intézményi előfizetés szükséges.
A Napvilág Kiadó adatbázisba feltöltött kötetei könyvtárunk hálózatáról és beiratkozott olvasóinknak eduID segítségével hálózaton kívülről is teljes szöveggel elérhetők.
Az adatbázis könyvtári EduID-val történő használatához segítséget ebben a videóban vagy útmutatóban talál.

Thesaurus Linguae Latinae

A De Gruyter kiadó adatbázisa a világ legrészletesebb latin szótárához biztosít hozzáférést.

Bejelentkezés távoli gépről: Sign In – Access through your institution – MTA Könyvtár és Információs Központ – Hungarian Academy of Science

Typotex Interkönyv

Az adatbázisban az 1989 óta működő Typotex Kiadó csaknem 800, többnyire magyar nyelvű kiadványa érhető el. Az adatbázis lehetőséget nyújt a keresésre a teljes szövegben, könyvjelzők elhelyezésére és a művek 25%-nak nyomtatására, illetve mentésére.

Bejelentkezés távoli gépről: eduID belépés – MTA Könyvtár és Információs Központ olvasók